Geld verdienen met vertalen

Geld verdienen met vertalen is een leuke bijbaan. Als vertaler kun je een aardig bedrag verdienen, ook als je niet professioneel vertaalt. Als beëdigd vertaler verdien je natuurlijk aanzienlijk meer. Mogelijkheden zijn er voldoende. Bijvoorbeeld freelance vertaalwerk of via een website.

Vertalen

Vertalen is erg populair, het is hard nodig in deze wereld met steeds meer globalisering. Veel bedrijven die in het buitenland actief zijn willen hun teksten vertaald hebben en ook webmasters van grote en kleine websites zien graag hun content in een andere taal. Genoeg werk voor vertalers dus.

Freelance vertaler

Als freelancer kun je gaan vertalen. Hier valt aardig wat geld mee te verdienen omdat je de prijs zelf kunt onderhandelen met de opdrachtgever. Als je geen opleiding hebt gevolgd zul je wat minder hoge prijzen kunnen vragen dan wanneer dit wel het geval is. Wil je wat hogere bedragen kunnen vragen en vind je het leuk om te vertalen, dan is misschien een HBO-bachelor Vertaler wel iets voor jou.

Vertalen via websites

Een andere manier om geld te verdienen met vertalen is via websites. Er zijn maar weinig websites waar je jezelf als vertaler kunt aanmelden. Dit is vooral omdat websites die vertalen aanbieden alleen met professionele vertalers werken, en het is dus moeilijk om daar binnen te komen. Wil je echt vertalen als hobby doen, en niet zozeer als baan, dan is Todio misschien iets voor jou. Hier kun je teksten vertalen die door andere leden worden gepubliceerd. Je kunt vertalen naar Engels, Frans en Duits. Er worden dagelijks nieuwe teksten toegevoegd die je kunt vertalen.

--- Update: helaas is Todio gestopt ---

Vertalen op Todio

Op Todio kun je teksten vertalen die door andere leden zijn toegevoegd aan de website. Er word geschreven over uiteenlopende onderwerpen, dus de kans is groot dat er iets voor jou bij zit.

Eisen
- Je moet goede kennis hebben van de doeltaal
- Het is de bedoeling dat je zo'n hoog mogelijke kwaliteit levert (een klein foutje mag)
- Je moet rekening houden met cultuurverschillen

Dit zijn niet zo'n hoge eisen, en artikelen worden altijd gekeurd voordat ze gepubliceerd worden. Dus mocht je een paar foutjes maken, dan kunnen de keurders deze er uit halen.

Geld verdienen via TodioMarket

Naast reguliere vertalingen kun je ook vertalingen via de TodioMarket doen. Dit zijn opdrachten van hogere kwaliteit en leveren meer op. Hier kunnen opdrachtgevers vertaal en schrijfopdrachten plaatsen waarop je als Todio lid kunt reageren.

Schrijven en Vertalen

Wat verdien ik als vertaler op Todio

Als je alleen vertaalt op Todio verdien je tot 60% van de reclameinkomsten. Dit houd in dat 60% van de advertentieweergaven van Google AdSense voor jou als vertaler van de tekst zijn. Dus bij 60% van de bezoekers wordt jouw persoonlijke Google AdSense code getoond. De andere 40% krijgt advertenties te zien via het account van de originele schrijver & Todio. Het is afhankelijk van het aantal kliks dat een advertentie krijgt hoe veel je gaat verdienen. Maar schrijf je daarnaast ook Nederlandse teksten, dan zijn de inkomsten nog hoger! En als vertaler verdien je altijd minimaal 40% van de reclameinkomsten (reclamevertoningen).
Gemiddeld is er zo'n 2.5 à 5 euro te verdienen per 1000 bezoekers van een artikel.

Inkomsten bij de TodioMarket zijn afhankelijk van wat je met de opdrachtgever hebt afgesproken.

Ook is het mogelijk om via Todio een deel van je verdiende inkomsten aan een goed doel te schenken. Hier is een speciaal systeem voor ingebouwd.

Aanmelden op Todio

Aanmelden op Todio is gratis en erg makkelijk. Via onderstaande link kun je een account aanmaken.

AANMELDEN OP TODIO.NL>>>

Vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten