Artikelen schrijven als bijbaan

Geld verdienen met artikelen schrijven als bijbaan kan je een leuk bedrag aan maandelijkse inkomsten opleveren. Het mooie hiervan is dat je een keer energie stopt in een artikel en je hier vervolgens jaren inkomsten mee kan ontvangen. Hoe meer artikelen je schrijft, des te meer inkomsten ontvang je.

Geld verdienen met artikelen


Wil je op een leuke en makkelijke manier een centje bijverdienen, dan is artikelen schrijven een mooie bijbaan. Je hebt geen deadlines, bepaalt zelf waarover je schrijft en ook wanneer je schrijft. Zo kun je bijvoorbeeld artikelen publiceren over je hobby of over school, werkt etc. De inkomsten hangen onder andere af van hoeveel artikelen je schrijft, hoe goed de artikelen zijn, hoe veel bezoekers je artikelen krijgen en het onderwerp waarover je schrijft.

Hoe veel kun je verdienen


Zoals hierboven aangegeven is het op voorhand moeilijk te zeggen hoeveel je gaat verdienen. Dit komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op de inkomsten. Enkele hiervan zijn hieronder opgesomd:

- Kwaliteit van artikelen
- Hoeveelheid artikelen
- Aantal bezoekers
- Onderwerp
- Soort website
- "leeftijd" van artikelen

Gemiddeld genomen moet het mogelijk zijn om zo'n 6 euro per 1000 lezers van een artikel te verdienen. Dit lijkt op zich niet zo heel veel, maar als je bedenkt dat er in Nederland alleen al meer dan 16 miljoen mensen wonen... Heb je goede artikelen, dan kunnen de inkomsten wel eens dubbel zo hoog zijn. Dit is bijvoorbeeld als je artikel over een populair onderwerp gaat waar veel op gezocht wordt en waar veel reclame voor wordt gemaakt (je inkomsten komen uit advertenties).

Waar artikelen schrijven


Om te beginnen is het makkelijk om je aan te melden via een schrijverswebsite om artikelen te publiceren. Een van de bekendste in Nederland is InfoNu (bekijk alternatief). Je kunt je hier gratis aanmelden. Heb je een paar artikelen geschreven, dan kun je je aanmelden om geld te gaan verdienen met die artikelen. Dit geld verdienen gaat via Google AdSense. Ook hier is aanmelden geheel gratis. En je wordt automatisch uitbetaald zodra je €70 hebt verdiend.

Hoe beginnen bij InfoNu


1. Meld je aan op InfoNu(website)
2. Bedenk een onderwerp voor een artikel
3. schrijf een artikel
4. Publiceer het artikel
5. wacht op goedkeuring
6. Goedgekeurd? Schrijf nog een aantal artikelen
7. Heb je een aantal artikelen (c.a. 10) dan kun je je aanmelden voor Google AdSense
hierover vindt je meer informatie in het Helpcenter van InfoNu
8. Voer je Uitgever-ID in bij instellingen
9. Verdien geld!!

Hoe veel verdienen bij InfoNU


De verdiensten kunnen erg uiteenlopen. 50% van alle advertenties die naast jouw artikelen weergegeven worden zijn op het AdSense account van de schrijver, de andere 50% van de vertoningen is voor InfoNu. Hierdoor sta je op je artikelen in feite 50% af aan InfoNu. (bij specials - zie InfoNu voor meer info - is dit niet het geval). Gemiddeld kom je met verdiensten voor je artikelen dan uit rond €4 - €7 per 1000 bezoekers. Er kunnen natuurlijk altijd uitschieters bijzitten.

Alle verdiensten gaan via Google AdSense, dit zorgt er voor dat elke keer wanneer je meer dan €70 hebt verdiend je automatisch uitbetaald wordt.

Belangrijk is om te blijven schrijven. In het begin denk je waarschijnlijk dat het allemaal maar langzaam gaat en het amper iets oplevert. Maar als je eenmaal zo'n 25 - 50 artikelen geschreven hebt begint het vaak aardig te lopen. Er zijn op internet veel tips te vinden om meer bezoekers, en dus inkomsten te genereren. Dit kan je ook helpen om meer te verdienen met je artikelen. Google bijvoorbeeld op "SEO schrijven" (Search Engine Optimalizaton). Verder is de algemene ervaring dat des te langer een artikel op internet staat, des te meer geld deze oplevert. Dit is natuurlijk niet voor alle artikelen geldig, maar vooral voor tijdloze onderwerpen vaak wel.
Over het algemeen kun je uitgaan van €0.35 - €0.75 per artikel per maand, populaire artikelen kunnen gerust €1 per maand of meer opleveren.

Populaire onderwerpen


Vooraf is vaak moeilijk te bepalen welk artikel veel bezoekers gaat opleveren. Maar er zijn onderwerpen die erg populair zijn, hierdoor is de kans groot dat de artikelen aanslaan. Schrijf bijvoorbeeld over voetbalwedstrijden, top10 lijstjes, films, video's, muziek, gratis dingen, electronica, recepten etc.

Let ten alle tijde op dat je niks kopieert!! Dit is een schending van het copyright. Creƫer je content dus helemaal zelf.

Alternatieven voor InfoNu


InfoNu is de bekendste en waarschijnlijk ook de beste content website. Alternatieven zijn er ook, bijvoorbeeld Plazilla, Todio en LeerWiki.

Nieuw en aanvullend op dit lijstje is Informatief.EU. Hier ontvang je 75% van de advertentieweergaven. De website is pas nieuw, dus veel artikelen staan er nog niet op, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Ook is hier niet per-se een AdSense account nodig om te kunnen verdienen.

Vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Schrijf mee met InfoNu!Schrijf mee met InfoNu!

9 opmerkingen:

 1. Zijn er mensen die dit als parttime baan hebben? En op hoeveel geld kun je rekenen bij bijvoorbeeld 20 uur per week?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Eva,
   Er zijn zeker mensen die dit als parttime baan hebben.
   De verdiensten verschillen sterk per schrijver/artikel/onderwerp etc. Maar grofweg zou je kunnen zeggen:
   2 uur per artikel is met 20u dus zo'n 10 artikelen per week.
   Een artikel verdient gemiddeld zo'n 0.50 - 1€ per maand. Dus in het gunstigste geval schrijf je elke week weer voor €10 per maand aan inkomsten bij.

   Maar nogmaals, het ligt er zeer aan welke onderwerpen je kiest, en de kwaliteit van een artikel. Het is zeker aan te raden om aan de slag te gaan met schrijven en kijken hoe het voor jou werkt. Je artikelen blijven altijd geld op leveren ook over 2, 4, 6 jaar etc.

   Succes!

   Verwijderen
 2. Ik schrijf al lange tijd op plazilla , maar een artikel maken waar ik trots op kan zijn duurt bij mij eerder dagenlang. een goed artikel gauw 4 uur aan vooronderzoek of Ik ben veel tijd kwijt aan het maken van eigen tekeningen.
  even snel een goede opmerking plaatsen kan natuurlijk maar is niet bedoeld om rijk van te worden, daarlangs ben ik veel tijd bezig met interesse tonen, en het lezen van de artikelen van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant om dit als bijbaan te gaan doen tijdens mijn studie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant artikel !!

  Kijk voor andere tips over geld verdienen op

  http://rijkonline.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant om te lezen inderdaad. Veel informatie waar je veel kennis uit kunt opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is zeker interessant... Als er nog iemand is die hierop antwoorden kan, is zoiets als dit ook mogelijk voor echt schrijfwerk in plaats van artikelen?
  Dus... losse hoofdstukken, of korte verhalen plaatsen en hier dan voor betaald krijgen? Schrijven is echt een passie van mij :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor het snelle antwoord, sorry voor mijn late reactie ;)

  BeantwoordenVerwijderen