Geld verdienen met schrijven

Geld verdienen met schrijven is oorspronkelijk alleen mogelijk voor mensen in de journalistiek en personen die een boek uitgeven. Maar met de komst van internet is het voor iedereen mogelijk om wat bij te verdienen met schrijven. Je kunt artikelen schrijven, een e-book uitgeven, een eigen website beginnen en meer! En je kunt er veel geld mee verdienen.

Schrijven

Mensen die geld verdienen met schrijven hebben vaak een journalistieke of taalkundige achtergrond. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die een boek publiceren, en hier geld mee te verdienen. Een journalistieke achtergrond is dan niet vereist. Maar tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om op een zeer simpele manier geld te verdienen met het schrijven op internet. Het is mogelijk om (korte) artikelen te publiceren, een eigen e-book schrijven, een eigen website beginnen, bloggen en veel meer mogelijkheden.

Artikelen schrijven op internet

Via verschillende websites kunnen er artikelen worden gepubliceerd op internet. Eenmaal gepubliceerd kan er geld mee verdiend worden. Hoeveel hiermee verdiend kan worden is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het afhankelijk van de website waar het artikel geplaatst wordt, het aandeel in de reclame inkomsten, of er per pageview of per klik wordt betaalt (klik op een advertentie). Er zijn veel sites waar dit mogelijk is.

Artikelen schrijven op een eigen website of blog

Om niet afhankelijk te zijn van een externe website kan het handig zijn om een eigen website of blog op te zetten. Dit is tegenwoordig snel gedaan. Een eigen blog of website is vaak gratis te verkrijgen, en een .nl domein kost maar een paar euro per jaar. Vervolgens moet er wel voor advertenties gezorgd worden. Op externe website is dit al gedaan. Dat is wel een nadeel. maar Google AdSense is zo in ene webpagina geïntegreerd.

Een eigen e-book of boek uitgeven

Een relatief nieuwe mogelijkheid is het makkelijk online uitgeven van een boek of e-book (e-boek). Dit kan erg makkelijk via Pumbo.nl. Er kan een Wordbestand of ander bestand (o.a. Apple's Pages of pdf) ge├╝pload worden op de website. Vervolgens wat instellen en er kan een e-book of boek verkocht worden. Via de website is jouw boek te bestellen, je kunt het boek dan zelf gaan promoten. Maar ook de website kan hier mee helpen. Daarnaast is het mogelijk om een koppeling met het Centraal Boekhuis te maken, hierdoor kan jouw boek ook bij boekhandelaren al Bruna en Bol worden verkocht! Een e-book kan via Pumbo ook makkelijk uitgegeven worden als papieren exemplaar.

Het kan ook net wat professioneler op TenPages.com. Het proces van publicatie is hier een stuk langer dan bovengenoemde manier. Daarnaast is het nodig om aandelen met een totale waarde van €10.000 te verkopen. Dit kan een hele opgave zijn. Maar de kwaliteit is dan wel hoger.

Andere manieren

Er zijn nog vele andere manieren om geld te verdienen. Zoals het vertalen van teksten en het promoten via andere concepten door middel van schrijven. Kijk even rond op deze website voor meer inspiratie.


Nog vragen? Laat hieronder een reactie achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten